Policisti so ga izsledili

Spoznala sta se na družbenem omrežju, obljubil ji je, da se bo k njej preselil, nato jo je ucvrl z več deset tisoč evri

A.S.
4. 12. 2020, 14.06
Posodobljeno: 4. 12. 2020, 14.08
Deli članek:

Ženska se je obrnila na policiste, ki so 40-letnika izsledili.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ženska z območja Murske Sobote je na začetku leta na družbenem omrežju zasledila oglas moškega, ki je objavil, da išče partnerko. Poslala mu je sporočilo, odgovoril ji je. Njuno dopisovanje je trajalo več mesecev, nato sta se dogovorila za srečanje pri njej doma. Tja je moški večkrat prišel in murskosobočanki obljubil, da se bo k njej preselil. Čeprav je bil videti kot situiran moški, jo je prosil za denar. Ženska mu nakazala oziroma izročila več kot 40 tisoč evrov. Nato je vse stike z njo prekinil.

Oškodovanka se je avgusta obrnila na murskosoboške policiste. Možje v modrem so z opisom moškega seznanili vse policijske enote na območju Slovenije in prejeli odgovor policistov z območja Celja, ki so neznanega storilca prepoznali. Opravljene so bile tudi druge aktivnosti, na podlagi katerih so storilca prepoznali. Zoper 40-letnega moškega bo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje goljufije.

"Policisti zaradi različnih primerov spletnih goljufij občane opozarjamo na previdnost. Neznani storilci na spletu najpogosteje zavedajo žrtve z lažnimi obljubami, zaradi česar jim žrtve velikokrat slepo verjamejo, kljub temu, da jih ne poznajo in jim nakažejo oz. izročijo denar," so ob tem sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.