afera čakalne vrste

Med delom še turistični vodiči

S.S.
3. 12. 2020, 20.35
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje v aferi preskakovanja čakalnih vrst v kliničnem centru. Med drugim so zaslišali tri zaposlene na brniškem letališču ...

Bobo
Med obtoženimi sta tudi zdravnika v UKC Ljubljana Rado Janša in Tomaž Malovrh.

Eden od obtoženih, nekdanji zaposleni v podjetju Fraport Robert Gradišar, naj bi v zameno za ureditev pregleda pri zdravniku prijatelju prvoobtoženega Uroša Smiljića omogočil ogled letališča.

Gradišar je že na preteklih obravnavah predložil dokumentacijo, ki po njegovih besedah dokazuje, da gre za običajno prakso letališča in da ni kršil nobenih pravil. Na zadnjem naroku so na predlog obrambe o tem pred senatom spregovorili tudi trije zaposleni na brniškem letališču. Pojasnili so, da so bili individualni ogledi letališča brezplačni, nekateri zaposleni so jih opravili med delovnim časom, kadar je to dopuščalo njihovo delo.

Samo Strel
Prvoobtoženi Uroš Smiljić, zaposlen v UKC Ljubljana.

Brez posebnega protokola

Kakšnega posebnega protokola za to ni bilo, obiskovalce pa je bilo treba prej najaviti varnostni službi in jim zagotoviti stalno spremstvo na varovanem območju letališča. Po njihovih besedah so bili taki ogledi standardna praksa, vsak, ki si je ogled želel, so mu ga tudi omogočili. Kot je znano, tožilstvo zaposlenemu v UKC Urošu Smiljiću, zdravnikoma Radu Janši in Tomažu Malovrhu ter še nekaterim posameznikom in podjetjem očita koruptivne posle z namenom preskakovanja čakalnih vrst.

STA
Ogledi letališča so bili menda standardna praksa, vsak, ki si je ogled želel, so mu ga tudi omogočili.