posredovali dvakrat

Policiste napadel, jim grozil s smrtjo in pristal v priporu

A.S.
3. 12. 2020, 09.58
Posodobljeno: 3. 12. 2020, 10.05
Deli članek:

Ker je napadel škofjeloške policiste, mu grozi do pet let zapora.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V ponedeljek popoldan so se škofjeloški policisti odzvali na prijavo kršitve javnega reda s povzročanjem hrupa in škode ter z nasiljem v stanovanjskem objektu. Moški je javni red kršil še z nedostojnim vedenjem, policistom je tudi grozil. Ker se je naposled le umiril, so možje v modrem postopek na kraju zaključili, vendar ne za dolgo. Zaradi njegovega ponovnega nasilnega vedenja so se kmalu morali vrniti.

Tudi med drugo intervencijo je moški policistom grozil s smrtjo in jih napadel. Pridržali so ga, kriminalisti pa so zbrali obvestila in ga s kazensko ovadbo privedli na pristojno sodišče, kjer je bil zanj odrejen pripor.

"Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let. Z zaporom od šestih mesec do petih let se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena proti dvema ali več osebam," so ob tem sporočili s Policijske uprave Kranj.