Umor v Interlaknu

Je priljubljenega krčmarja umorila profesionalna boksarka? Že nekdanjega fanta je premlatila do krvi ...

R.T.
1. 12. 2020, 11.18
Posodobljeno: 1. 12. 2020, 12.17
Deli članek:

V švicarskem letovišču Interlakem še vedno žalujejo za »kultnim« krčmarjem, ki je pred dobrim mesecem dni umrl nasilne smrti.

Profimedia
Umor se je zgodil v priljubljenem švicarskem letovišču Interlaken.

Kot smo takrat poročali, so truplo 61-letnega birta, ki je upravljal s priljubljenim gostiščem Des Alpes, našli mrtvega v njegovem stanovanju nad restavracijo. Da je umrl nasilne smrti, je bilo kriminalistom jasno že med ogledom kraja dogodka. Trši oreh je predstavljalo iskanje morilca, a kot kaže so strli tudi tega. Švicarski Blick je namreč včeraj poročal, da se je 9. novembra v povezavi z umorom v priporu znašla njegova 34-letna soproga, sicer v Braziliji rojena profesionalna boksarka, s katero sta se poročila januarja letos. 

Portal še poroča, da se je 30 let mlajša mladoporočenka tri tedne pred tragedijo iz njunega skupnega domovanja izselila, komaj tri dni po smrti krčmarja pa sta pred hišo znova stala njena športni avtomobil in še eno družinsko vozilo. Prav tako je bilo na zvoncu in poštnem nabiralniku znova opaziti njen priimek, a le začasno do poznejše aretacije. Tudi sicer naj bi šlo za precej znano športnico, ki naj bi že v preteklosti strla srca mnogih moških.

Premlatila ga je na veliki petek

Za Blick je spregovoril eden njenih nekdanjih partnerjev, ki po lastnih besedah ni niti najmanj presenečen, da se je znašla za rešetkami. »Vedno je imela dva obraza. Kot bi vklopil stikalo,« jo je opisal nekdanji zidar, ki je eksotično damo spoznal v restavraciji, v kateri je bila zaposlena kot natakarica. Sprva je dajala videz živahne, razigrane ženske, ki je bila vedno dobre volje, a je kmalu spoznal njeno temnejšo plat. 

Opisal je en dogodek, ki se je pred leti odvil na veliki petek, sicer pomemben krščanski praznik. Ker je tudi sam aktivni športnik, saj dviguje uteži, običajno nista uživala alkohola, a sta tistega dne naredila izjemo in si privoščila rdeče vino. Pogovor je nekako nanesel na eno njegovih prijateljic, s katero je bil pogosto v stiku, ko je iz športnice nenadoma izbruhnilo ljubosumje. Takrat naj bi ponorela, skočila s kavča in ga začela mikastiti. »S pestjo me je trikrat ali štirikrat udarila naravnost v obraz,« se je spomnil travmatične izkušnje. Udarcev vešča roka je na njegovem obrazu pustila sledi. Iz ust mu je po lastnih besedah curljala kri, imel pa je tudi presekano ustnico, a se drama na tem mestu še ni končala. Srborita Brazilka se je po prvem izpadu oblekla in mu dejala, da mora ven, na vožnjo z avtomobilom. »Dejal sem ji, da v tem stanju nikakor ne sme sesti za volan. Spila sva steklenico rdečega vina,« je še opisal ter dodal, da je ob tem znova poblaznela in ga še »trikrat ali štirikrat« mahnila po gobcu. S tem je prestopila mejo, zato jo je prisolil »klofuto,« kar jo je končno pomirilo. Njuno razmerje se je takrat končalo, sam pa je zadevo prijavil policiji. »Želel sem, da ji odvzamejo boksarsko licenco. Bila je nevarna, vprašal sem se: 'Kaj se bo zgodilo z naslednjim?'« je še povedal. Zadeva je pristala na sodišču, a je nato po lastnih navedbah obtožbe sam umaknil, saj mu je takrat umrla mama in ni imel več »moči še za to pravno bitko.«