Top flop

Družili so se, morda tudi kužili

S.S.
30. 11. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
13 oseb se je skrivalo na vsega štirih kvadratnih metrih skladišča lokala, ki ne bi smel obratovati.

10 V Portorožu je nekdo vlomil v hotel. V eni od sob je tudi prespal. Podjetju je z obiskom povzročil za 1500 evrov škode.

9 V Mirni Peči je nekdo vlomil v klavnico in iz hladilnice ukradel več kosov divjačinskega mesa, nože, plinsko jeklenko, žago za meso in tehtnico. Lopov je po prvih ocenah povzročil za okoli 1200 evrov škode.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V eni od prodajaln v Kopru je 39-letnik ukradel za 130 evrov suhomesnatih dobrot, ko so ga zasačili, pa je začel preklinjati, pljuvati in postal agresiven, a so mu zaposleni vseeno preprečili pobeg. Lopov bo prejel kazensko ovadbo.

6 Iz trgovine v Velenju je neznanec ukradel osem parfumov, skupaj vrednih več kot 400 evrov.

5 V Cerknici so vlomili v prostore lovskega društva. Lovci pogrešajo zalogo alkoholnih pijač in trofeje. Škode je za približno tisočaka.

4 Kranjski policisti so obravnavali prijavo nevarne udeležbe v prometu. Kot je sporočil klicatelj, naj bi možakar z invalidskim vozičkom vozil po sredini ceste in oviral promet, vendar policisti kršitelja niso izsledili.

3 V Zgornjih Škofijah je nekdo vlomil v hišo, vendar je odšel praznih rok, saj v hiši ni bilo vrednejših predmetov.

2 Več sreče je imel neznani storilec v Topolšici, kjer je vlomil v hlev in kmetu ukradel bika.

1 Ljubljanski policisti so prejeli informacijo, da ena od gostiln kljub prepovedi obratuje. Patrulja je ob prihodu pred lokalom opazila več oseb, ki so se potem skrile v notranjost, lastnik pa je policistom zatrjeval, da lokal ne obratuje. Ugotovili so, da se v skladiščnem prostoru lokala na površini štirih kvadratnih metrov skriva 13 oseb, ki so prej v lokalu pile in se veselile, kot da grožnja virusa ne obstaja.Zaradi kršitev vladnih odlokov bodo zoper lastnika uvedli ustrezne ukrepe, globe pa bodo prejeli tudi gostje.Gre sicer za moške, stare od 24 do 69 let, med njimi je bil tudi 17-letnik.