Divja jaga

20-letnik z BMW-jem iz Ljubljane bežal čez Trojane, na koncu zagrizel v policista

S.R.
30. 11. 2020, 09.02
Posodobljeno: 30. 11. 2020, 13.13
Deli članek:

Včeraj so ga lovili vse od Črnuč do Vranskega, nato je končno obtičal na travniku, a se še tam naprej upiral.

Profimedia
Ustavili so ga s tako imenovanim "stingerjem."

Začelo se je ob približno 8. uri v ljubljanskih Črnučah, kjer so policisti med redno kontrolo poskušali ustaviti vozilo znamke BMW. Voznik jih ni upošteval, stopil je na plin in krenil proti Domžalam, nato še proti Trojanam, ves ta čas pa se je uspešno izmikal policistom, ki so ga večkrat poskušali ustaviti. Vozil je s polno paro, spreminjal vozne pasove, vozil skozi rdečo luč, prehiteval in skoraj povzročil prometno nesrečo, so pojasnili ljubljanski policisti.

S pomočjo sredstev za prisilno ustavljanje vozil, tako imenovanega "stingerja," so ga ustavili šele v naselju Kapla nedaleč od Vranskega v smeri Celja. Izkazalo se je, da je za volanom sedel 20-letni predrznež, ki je z avtomobilom na koncu končal na travniku. Tudi tam je nadaljeval s svojo uporniško držo, saj so ga policisti obvladali šele z uporabo prisilnih sredstev, pri čemer je enega med njimi ugriznil v roko in ga lažje poškodoval. Alkotest je sicer pokazal, da ničprida ni vozil pijan, je pa "pozitiven" rezultat dosegel na hitrem testu za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. 

Policisti vse okoliščine primera še preiskujejo, mladenič pa je zaenkrat osumljen kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu ter preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Izdali so mu tudi plačini nalog zaradi kršitve odloka o začasni delni omejitvi gibanja in zbiranja.

Policisti hkrati vse morebitne priče dogodka ali osebe, ki so bile med nevarno vožnjo morda ogrožene, pozivajo, naj se zglasijo na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad, Posavskega 3, ali pokličejo na telefonsko številko 01/589-60 00 oziroma 113.