Tragično

Nove informacije: na motorju brez čelad, eden na kraju umrl, drugega so morali izslediti. Bila pa sta še dva ...

L.K.
29. 11. 2020, 17.51
Posodobljeno: 30. 11. 2020, 06.53
Deli članek:

Padla sta zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, čelad nista nosila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo že poročali, se je v nedeljo nekaj pred 3. uro zjutraj v kraju Orehovica zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebi na motorju. Zdaj je znanega več.

Osebi sta se z motorjev vozili po regionalni cesti iz smeri Zagorja proti Trojanam, pri tem pa v Orehovici padli zaradi neprilagojene hitrosti, nato pa drseli po vozišču in trčili v nasip ob cesti. 31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš, a so ga policisti hitro izsledili v okolici. Huje poškodovanega so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

»Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano katera od navedenih oseb na motorju je vozila. Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade,« so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Še dve osebi

Sporočili so še, da je policist na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo opazili vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad, in ju poskušal ustaviti. Med ustavljanjem z modrimi lučmi so v isti smeri dohiteli se drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad  - ponesrečena motorista. 

Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z  vidnega polja in ju ni uspel ustaviti. Policist je z vožnjo nadaljeval in v Orehovici naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, še niso uspeli izslediti.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka.