našli ukradeno kolo

Čeh ilegalno prebival v garažnih prostorih gostinskega objekta na Goriškem

A.S.
27. 11. 2020, 17.49
Posodobljeno: 27. 11. 2020, 22.21
Deli članek:

V prostorih, kjer je 35-letnik ilegalno prebival, so policisti našli kolo, za katero so kasneje ugotovili, da je bilo ukradeno.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj na območju Šempetra pri Gorici obravnavali tujega državljana, ki se je prenočeval v garažnih prostorih gostinskega objekta v Šempetru pri Gorici. Tujec se je v postopku nedostojno vedel do policistov in ni hotel izkazati svoje identitete, zato so ga možje v modrem privedli na policijsko postajo. Ugotovili so, da gre za 35–letnega državljana Češke.

V prostorih, kjer je 35-letnik ilegalno prebival, so policisti našli kolo, za katero so kasneje ugotovili, da je bilo ukradeno v drugi polovici oktobra iz barake ob stanovanjski hiši v Vrtojbi. Policisti so kolo zasegli, zaradi kraje pa bodo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Zaradi ostalih prekrškov pa so zoper 35-letnika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. To mu je že izreklo globo 1200 evrov in stransko sankcijo izgona iz države v sosednjo Italijo, kjer neuradno začasno prebiva.