cirkulane

Trije delavci ob sesutju žerjava omahnili v globino, eden umrl

B.K.
26. 11. 2020, 19.01
Posodobljeno: 26. 11. 2020, 21.04
Deli članek:

Popoldan se je v Cirkulanah pri gradu Borl zgodila huda nesreča pri delu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so bili o nesreči obveščeni nekaj po četrti popoldanski uri. Nesreča se je zgodila pri gradu Borl. Podrobnosti o nesreči še niso znane, je pa po policija sporočila, da je v nesreči en delavec izgubil življenje, še dva pa sta poškodovana in se zdravita v mariborski oziroma celjski bolnišnici.

Na kraju dogodka so še vedno policisti, pa tudi kriminalisti ter dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka. Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče prekinili ga nadaljevali jutri.

Kot poročanje lokalnega spletnega portala Ptujinfo.com povzema STA, naj bi se po neuradnih informacijah nesreča zgodila pri pospravljanju žerjava, regionalna cesta Ptuj-Zavrč pa je pri gradu Borl za ves promet zaprta.

Pri omenjenem gradu so delavci podjetja Pondus iz Kamnice s podizvajalci zaključevali sanacijo brežine, zidu in terase gradu, vredno okoli 1,5 milijona evrov, dodaja portal.

V ptujskem prostovoljnem gasilskem društvu so jim povedali, da naj bi bili v času dogodka na žerjavu štirje ljudje, do tragedije pa je prišlo, ko so se podesti ob straneh žerjava podrli in začeli drseti po njegovem ogrodju.

Portal še navaja, da naj bi pri tem en delavec padel z žerjava in umrl, dva sta poškodovana sama prišla z žerjava, enega pa so gasilci iz Ptuja in Cirkulan reševali s pomočjo avtolestve in vrvne tehnike.

Na portalu Uprave RS za zaščito in reševanje je medtem pojasnjeno, da je se je gradbeni žerjav s celotno konstrukcijo sesedel pri razstavljanju. Eden delavec je pri tem padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče, druga dva pa sta padla z višjega na nižji podest. Eden si je pri tem huje poškodoval nogo, drugi pa ima hujše poškodbe glave.