Bežali z avtom avstrijskih registrskih oznak

FOTO: To so vlomilci iz Slovenske Bistrice, ki so po divjem begu in zdrsu s ceste pobegnili v noč

G.G.
25. 11. 2020, 12.11
Posodobljeno: 25. 11. 2020, 12.40
Deli članek:

V zavetju temne in hladne noči so trije nepridipravi vlomili v poslovni objekt v Slovenski Bistrici. Iz fotografij je razvidno, da so kradli v poslovalnici Telekoma.

SKP PU Maribor
Iz fotografije je razvidno, da so zamaskirani (kar je v današnjih dneh zapovedano) moški vlomili v prostore poslovalnice Telekoma Slovenije v Slovenski Bistrici.

Policija je sporočila, da so z vlomom povzročili za okoli 40.000 do 50.000 evrov materialne škode. V to številko so všteti tudi predmeti, ki so jih ukradli, ti predstavljajo glavni "strošek". Večino ukradenih predmetov pa je policija že našla. Po vlomu so pobegnili z osebnim avtomobilov znamke Audi A4. Avto je imel avstrijske registrske oznake.

Policisti so ga opazili na avtocesti A1, ko je drvel v smeri Murske Sobote. Poskušali so ga dohiteti, a jim to ni uspelo, saj je voznik audija pognal čez 200 kilometrov na uro. Na izvozu Sveta Trojica so zapustili avtocesto, pred Gočovo pa se je voznik uštel. Audi je zdrsnil s ceste in se prevrnil na streho. Ubežniki so se nato razbežali v temo. Policisti jih še iščejo in javnost prosijo za pomoč, za to so podali opis vlomilcev.

Prvi vlomilec: oblečen v spodnji del trenerke črne barve in belo bundo s kapuco s podolgovato črno črto po kapuci, rokavi bunde so črne barve do komolcev, preko ramen je bunda črne barve, ostali deli bunde so bele barve. Obut je bil v športne copate črno-bele barve neznane znamke. Na glavi je imel kapo sive ali črne barve.

SKP PU Maribor
Za shranjevanje plena so uporabili Hoferjevo vrečko. Tisto bolj kvalitetno, za večkratno uporabo.

Drugi vlomilec: nosil je sivo kapo, bundo s kapuco črne barve z belim znakom v predelu trebuha, spodnji del trenerke črne barve z napisom bele barve na zgornjem delu v predelu stegna, obut v črne športne copati z belimi podplati, nosil je črne rokavice in modro ali vijolično prevleko preko ust in nosu.

Tretji vlomilec: nosil je črno bundo s kapuco in sive rokavice, pulover in spodnji del trenerke je imel sive barve, preko ust in nosu je imel modro prevleko, obut je bil v bele športne copate.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o tem dejanju, ali pa bi kje opazili osebe danega opisa, ali osebe, ki bi bile poškodovane oz. bi imele oblačila umazane od posledic prometne nesreče, zemlje ali trave, da o tem takoj obvestijo policijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije.

SKP PU Maribor
Če prepoznate ali kje vidite vlomilca s črno-oranažno bundo, pokličite policijo.