Skrival truplo

Tone svojcem lagal, da njegova 97-letna mama Klara zavrača stike z njimi

S.S.
23. 11. 2020, 19.31
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 19.58
Deli članek:

V Savskem naselju v Ljubljani so policisti po obvestilu svojcev, da pogrešajo 97-letnico, v enem od stanovanj odkrili njeno truplo.

Bobo
Morbidna zgodba se je dogajala na Majaronovi ulici v Savskem naselju.

Kot smo že poročali, so so ljubljanski policisti konec prejšnjega prejeli prijavo svojcev, da pogrešajo 97-letnico, ki je niso videli že vrsto let ...

»V razgovorih z njimi je bilo ugotovljeno, da zanjo skrbi 67-letni svojec, ki pa ostalim sorodnikom že več let onemogoča stike z njo. Pri nadaljnjem zbiranju obvestil je bila 97-letnica najdena mrtva na območju Ljubljane,« so sporočili iz policije in dodali: »Vzrok za smrt še ni znan. Smrt pa je po do zdaj zbranih podatkih nastopila že pred nekaj leti. Ves ta čas je osumljenec svojcem lažno prikazoval, da je oseba živa, prav tako je bil pooblaščen in je dvigoval njene prihodke.«

Svojcem lagal, da zavrača stike

Po naših informacijah je kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije osumljen Tone K., ki je živel v dvanajst nadstropnem bloku v Majaronovi ulici v Savskem naselju, naj bi svojcem vrsto let lagal, da mama Klara zavrača stike z njimi. Po poročanju Televizije Slovenija truplo ni bilo shranjeno na hladnem, zato se poraja vprašanje, kako da stanovalci niso zavohali smradu.

Tonetu je policija za čas zbiranja obvestil odvzela prostost, preiskava z ugotavljanjem vseh okoliščin primera pa se nadaljuje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Za skrunitev trupla do dve leti zapora

Kdor povzroči smrt drugega iz malomarnosti, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let. Kdor neupravičeno skrije, odnese, poškoduje, uniči ali kako drugače oskruni truplo, del trupla ali posmrtne ostanke, se kaznuje z zaporom do dveh let. Za goljufijo pa je zagrožena kazen do tri leta zapora.