na območju ljubljane

Več let skrival truplo 97-letnice in dvigoval njeno pokojnino

A.S.
23. 11. 2020, 07.38
Posodobljeno: 23. 11. 2020, 12.53
Deli članek:

97-letnica naj bi bila nazadnje videna leta 2011.

Sašo Švigelj
Fotografija je simbolična.

Policisti so bili konec preteklega tedna obveščeni, da svojci pogrešajo 97-letno žensko z območja Ljubljane. Zanjo naj bi ves čas skrbel 67-letni sorodnik — po poročanju portala 24ur naj bi šlo za njenega sina — ki ostalim svojcem več let ni omogočal stikov. 

Zaradi podanih okoliščin so policisti na silo vstopili v stanovanje 97-letnice in tam našli neprepoznavno truplo. Ženska je preminila pred leti, vzrok za smrt še vedno ni znan. So pa s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da na truplu ni bilo znakov nasilja. Odrejena je bila obdukcija, s katero bodo poleg identitete preminule preverjali vzrok in čas smrti. 

97-letnica naj bi bila po podatkih ljubljanskih policistov sicer nazadnje videna leta 2011. Ves ta čas je 67-letnik svojcem lažno prikazoval, da je oseba živa, prav tako pa je bil pooblaščen, da je dvigal njene prihodke.

Osumljencu so zaradi suma kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije za krajši čas odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka bodo policisti nadaljevali, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo.