NI preživel

Odločil se je za jutranje kopanje, v morju ga je pričakal njegov rabelj

R.T.
22. 11. 2020, 09.00
Posodobljeno: 22. 11. 2020, 09.10
Deli članek:

Kaj takega so nazadnje doživeli pred 27 leti.

Profimedia
Na območju je pogosto opaziti morske tigre, a so napadi izjemno redki.

S severozahoda Avstralije poročajo o napadu morskega psa, ki se je za plavalca končal usodno. Na nedeljsko jutro se je v morje podal s priljubljene avstralske plaže Cable v bližini mesta Broome. Moškega v 50. letu starosti je tam napadel morski pes zaenkrat še neznane vrste. Plavalec na žalost ni uspel ubežati smrti. Iz so morja so ga živega izvlekli lokalni policisti, ki so za dogodek izvedeli malo pred 9. uro po lokalnem času (malo pred 2. uro po našem času), a je moški zaradi hudih poškodb pozneje umrl.

Plažo so nemudoma zaprli, domačinom in turistom pa svetovali, naj se kopanju v tem času izogibajo, saj morskega psa še vedno iščejo. Policisti so sicer potrdili, da so morskega psa videli in vanj streljali, a jim ga še ni uspelo ujeti oziroma usmrtiti. 

Broome je priljubljeno letovišče za profesionalne in rekreativne ribiče, v morju pa je pogosto opaziti nevarne morske tigre in morske bike. A ti niso edina nevarnost, ki tam preži na človeka. Enkrat do dvakrat na leto plažo zaprejo tudi zaradi morskih krokodilov oziroma letvičarjev, ki se potikajo ob obali. Nevarnost predstavljajo tudi kubomeduze oziroma škatlaste meduze. Avstralski mediji sicer poročajo, da je napad morskega psa vseeno nenavaden, saj kaj takega tam niso zabeležili že celih 27 let. Nazadnje je leta 1993 morski tiger pokončal nekega lovca na bisere, ki se je tam potapljlč. Poročajo tudi o primeru iz leta 1949, kjer je po napadu morskega tigra brez roke ostala neka domačinka, ki pa je napad preživela.