Trčila tovornjak in kombi

Velika tragedija na hrvaški avtocesti: umrle štiri osebe, še pet huje poškodovanih

R.T.
21. 11. 2020, 11.58
Posodobljeno: 21. 11. 2020, 16.49
Deli članek:

Na avtocesti A1 med Zagrebom in Splitom se je malo po 7. uri zjutraj pripetila huda prometna nesreča, v kateri so življenje izgubile štiri osebe.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Nesreča se je zgodila v bližini počivališča Desinec med Zagrebom in Karlovcem, poročajo hrvaški mediji, ki dodajajo, da sta trčila tovorno in kombinirano vozilo s hrvaškimi registrskimi oznakami. Obe vozili sta po nesreči pristali v jarku ob avtocesti. Umrle so štiri osebe, še pet pa je huje poškodovanih. 

Okoliščine nesreče zaenkrat še niso znane, ogled kraja dogodka je namreč še vedno v teku. Jutarnji list sicer poroča, da naj bi po zadnjih informacijah kombinirano vozilo zaradi okvare stalo na odstavnem pasu, vanj pa naj bi se nato zaletel tovornjak. Na kraju so umrli dva moška in dve ženski, vse štiri osebe pa so bili potniki v kombiju. V času trčenja naj bi se tri nahajale v vozilu, četrta pa zunaj njega. Med huje poškodovanimi je tudi voznik tovornjaka, ki pa naj ne bi bil v smrtni nevarnosti.

Avtocesta je bila zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic na tem odseku zaprta vse do 15. ure, promet pa je bil preusmerjen na regionalne ceste.