Na smrtni postelji

Nemški zdravnik osumljen uboja covidnih bolnikov

S.R.
21. 11. 2020, 11.33
Posodobljeno: 21. 11. 2020, 11.33
Deli članek:

Zdravnik naj bi bolnikoma, ki sta trpela za covidom-19, »pomagal« v smrt.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Neimenovanega nemškega zdravnika čaka sojenje zaradi umora dveh bolnikov, starih 47 oziroma 50 let. V univerzitetni bolnišnici v mestu Essensta se znašla zaradi okužbe z novim koronavirusom in posledične bolezni covid-19, oba pa sta bila na smrt bolna. Kot je včeraj pojasnila nemška policija, je 44-letni zdravnik z zdravilom postopek pospešil.

Vse okoliščine obeh smrti, ki sta se zgodili 13. oziroma 17. novembra, sicer še preiskujejo, zdravnika pa so v sredo aretirali. Trenutno je v priporu. Da je bilo v primeru smrti nekaj narobe, so najprej posumili v sami bolnišnici, zdravnika pa so nemudoma suspendirali. Kot poroča javna raditelevizija Deutsche Welle (DW), je zdravnik v enem primeru priznal, da je želel bolniku in njegovim svojcem »olajšati trpljenje.« Oba bolnika sta bila sicer v »zelo kritičnem stanju.« 

Po poročanju DW lahko hudi, neozdravljivi bolniki v Nemčiji zaprosijo za pomoč pri samomoru, a v tem primeru ni jasno, ali se je to zgodilo, tudi sicer pa je za to potrebno izvesti določen postopek.