Ugrabitev

VIDEO: Specialci dečka rešili iz krempljev pedofila

R.T.
21. 11. 2020, 08.32
Posodobljeno: 21. 11. 2020, 08.35
Deli članek:

Pripadniki ruske specialne enote so vdrli v domovanje domnevnega pedofila in rešili pogrešanega sedemletnika.

Rusko notranje ministrstvo
Prebiti so se morali skozi kovinska vrata.

Rusko notranje ministrstvo je včeraj objavilo videoposnetek reševanja sedemletnega dečka, ki ga je v ujetništvu držal domnevni pedofil. Dogodki so se sicer odvili v zadnjih dneh septembra v vasi Makarika vzhodno od Moskve. 

Kot je razvidno s posnetka, so se morali specialci prebiti skozi ojačana kovinska vrata, za kar so morali uporabiti tudi krožno žago. 26-letnemu pedofilu, tamkajšnjemu domačinu, ki je zaenkrat ostal neimenovan, so na sled prišli po posredovanju Mednarodne organizacije kriminalistične policije Interpol. Uslužbenci Interpola v ZDA so namreč na temni strani spleta, tako imenovanem »darknetu,« odkrili uporabnika, za katerega je obstajala možnost, da je ugrabil otroka, poroča britanski BBC. Deček je bil sicer pogrešan od 28. septembra, ko je v bližnji vasi Gorki izstopil iz šolskega avtobusa in peš krenil proti domu. Začela se je obsežna iskalna akcija, v katerih je sodelovalo 3000 ljudi.

26-letnik se aretaciji ni upiral, specialcem pa je po tem, ko jim je končno uspelo vdreti v domovanje, dejal, da se deček v kleti igra z računalnikom. Za rusko tiskovno agencijo Tass je spregovoril tudi oče ugrabljenega sedemletnika, ki je pojasnil, da so njegovega sina pregledali zdravniki in da je v dobrem zdravstvenem stanju. Tako dečku kot svojcem bodo zdaj pomagali psihologi.