Sum kanibalizma

Je 41-letni učitelj po zmenku Stefana oglodal do kosti?

R.T.
20. 11. 2020, 10.43
Posodobljeno: 20. 11. 2020, 13.09
Deli članek:

V začetku septembra se je v »zemljo pogreznil« 44-letni Stefan T. iz Berlina. Včeraj je policija sporočila, da so ga našli mrtvega.

Polizei Berlin
Žrtev učitelja, 44-letni Stefan T.

Primer izginotja 44-letnega monterja pohištva vzbuja srh. Stefana so nazadnje, 5. septembra zvečer, videli njegovi sostanovalci, ko je v večernih urah odšel iz stanovanja v berlinski četrti Lichtenberg. Ker se ni vrnil, so njegovo izginotje naznanili policiji.

8. novembra so sprehajalci psov na severnem obrobju Berlina, v Buchu, odkrili več človeških kosti. Tako nevsakdanjo najdbo so predali policistom, njihovi kolegi forenziki pa so opravili analizo. Izkazalo se je, da gre za posmrtne ostanke 44-lernega Stefana T.

Začela se je preiskava. Pasji smrčki, ki so se pobližje spoznali z vonjem kosti, so policiste pripeljali do 41-letnega učitelja Stefana R. iz berlinske četrti Pankow, ki meji na Buch. Ko so prebrskali po njegovem računalniku, so odkrili, da je bil v začetku septembra v stiku s pokojnim. Dogovarjala sta se na eni od spletnih klepetalnic za geje. Iz pogovorov je bilo očitno, da sta se tudi srečala. Po poročanju Bilda je učitelj tudi naklonjen barbarski praksi kanibalizma, zato sumijo, da je po umoru Stefana »oglodal do kosti.« Po uradni verziji gre za kaznivo dejanja umora, motiv pa iščejo v področju seksualne iztirjenosti.

Učitelj je v priporu.