resni posli

FOTO: Ljubljančanu na Ptuju zasegli za milijon evrov konoplje

R.T.
20. 11. 2020, 09.21
Posodobljeno: 20. 11. 2020, 09.33
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so preverili, kaj se dogaja v gospodarskem poslopju v okolici Ptuja. Dišalo je namreč po mamilih.

SKP PU Maribor
Rastlinjak za konopljo.

Opremljeni z odredbo ptujskega okrožnega sodišča so v sredo opravili hišno preiskavo. Našli so tri posebej prirejene prostore za proizvodnjo še vedno prepovedane konoplje. V nasadu je bilo 460 rastlin, ki so jih zasegli, našli pa so tudi 300 gramov posušene konoplje, so sporočili s PU Maribor.

Posel s konopljo in »rastlinjak« je pripadal 35-letnemu Ljubljančanu, ki je imel na svojem ljubljanskem naslovu še kilogram in pol konoplje.

SKP PU Maribor
Pridelovalce konoplje velikokrat izda visok račun za elektriko.

Kriminalisti so ocenili, da bi lahko iz tega nastalo za 92 kilogramov marihuane za prodajo, s katero bi pri prodaji na debelo zaslužil okoli 300 tisoč evrov, če pa bi se lotil prodaje v manjših količinah, bi mu naneslo okoli milijon evrov. Če bi bila žetev dobra in bi posel tekel kontinuirano, bi lahko v enem letu to ponovil trikrat ali štirikrat. Koliko je bilo stroškov z elektriko in gojenjem, niso preverili. Policisti tudi niso izračunali, koliko bi lahko država pobrala davka, če bi prodajo konoplje legalizirali. Prihajajo pa časi, ko bo proračunska malha zaradi boja s koronavirusom mlahava in bo vsak vir prihodka izjemno dobrodošel.

SKP PU Maribor
Ljubljančan se je poslovil od pridelka.

Zdaj bo pridelek uničen, 35-letni Ljubljančan, ki za kazniva dejanja še ni bil obravnavan, pa je po odločitvi preiskovalnega sodnika že v priporu.

SKP PU Maribor
Ljubljančan se je poslovil od pridelka.

SKP PU Maribor
Prostor za gojenje konoplje.