V Škofji loki

Četverica pod pretvezo okvare vozila potrkala na vrata občana, nasilno vstopila, ga zvezala in poškodovala, nato pa ...

A.S.
19. 11. 2020, 15.00
Posodobljeno: 19. 11. 2020, 15.22
Deli članek:

Dva sta pristala v priporu, dva še iščejo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Gorenjski kriminalisti so včeraj s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče privedli dva osumljenca ropa, ki se je v Škofji Loki odvil v torek ponoči.

Kaj se je zgodilo? 

"Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let," so ob tem sporočili s Policijske uprave Kranj.

Moška sta v družbi še dveh neznancev ponoči pristopila do stanovanjskega objekta in stanovalca prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila. Ko je stanovalec odprl vrata, je četverica s silo vstopila, ga napadla in z močnejšim lepilnim trakom zvezala. Pri tem so ga poškodovali. Nasilneži so nato začeli pregledovati prostore, da bi si napolnili žepe, v nekem trenutku pa so si premislili in jo ucvrli. Prilastili si niso ničesar, so sporočili s Policijske uprave Kranj. 

V priporu

Osumljenca, gre za državljana Romunije in Moldavije, so po prijavi občana v hitri intervenciji v Kranju izsledili policisti, kriminalisti pa so pri obravnavi kaznivega dejanja v skladu s predpisi o kazenskem postopku izvedli preiskovalne aktivnosti in oba, kot omenjeno, s kazensko ovadbo včeraj privedli na pristojno sodišče. Za oba je bil odrejen pripor.

Kriminalistična preiskava se z namenom izsleditve še drugih dveh osumljencev nadaljuje.