Žrtve stare med 11 in 17 let

27-letni Avstrijec naj bi spolno zlorabil najmanj 52 mladoletnikov, na vesti naj bi imel še druge grozote

R.T.
16. 11. 2020, 09.53
Posodobljeno: 16. 11. 2020, 10.31
Deli članek:

V Avstriji so odmeva vest o spolnem prestopniku, ki naj bi v obdobju šestih let spolno zlorabil najmanj 52 mladoletnikov ter se psihično in fizično znašal nad 23-letnim duševnim bolnikom.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

27-letnik iz okrožja Amstetten v Spodnji Avstriji je že na začetku maja letos pristal v priporni celici zapora v mestu Sankt Pölten. Njegove žrtve so bile v času kaznivega dejanja stare od 11 do 17 let, je danes sporočila avstrijska policija. Gre za kar 52 dečkov. Obtožnica je kot kaže dolga, očitajo mu namreč kar 16 kaznivih dejanj spolne zlorabe otrok in 36 kaznivih dejanj spolne zlorabe mladostnikov. Obtožen je tudi posesti otroške pornografije in drugih primerov spolnega nadlegovanja. 

Z mladostniki in otroki je stike navezal predvsem prek spleta, z raznimi obljubami o denarnem plačilu in drugih nagradah jih je nato prepričal, da so mu pošiljali videoposnetke oziroma so se z njim celo osebno srečali. Žrtve naj bi nato zlorabljal v svojem stanovanju, avtomobilu in tudi v odročnih delih gozdov. Z dejanji naj bi začel že leta 2014, razkrinkali pa so ga maja letos, ko je stopil v stik z nekim 12-letnikom, s katerim se je dogovoril tudi za osebno srečanje. 13. maja so ga aretirali, poroča Kronenzeitung. 

Znašala sta se nad duševnim bolnikom

Kriminalisti so med poznejšo preiskavo ugotovili tudi, da je skupaj z 22-letnim turškim državljanom dlje časa zlorabljal 23-letnika z motnjami v duševnem razvoju. Dvojica naj bi na njegovem telesu ugašala cigarete, ga vklepala in pretepala ter ga prisilila, da je skakal v mrzlo vodo. 27-letnik naj bi ga tudi spolno zlorabljal. 18. septembra je nato v priporu pristal tudi njegov 22-letni pajdaš, ki naj bi dejanja delno že priznal.