Konec lagodnega življenja

Ustavljena družinska mamilarska naveza z Dolenjske in Bele krajine

C.E.
6. 11. 2020, 14.54
Posodobljeno: 6. 11. 2020, 15.00
Deli članek:

Novomeški kriminalisti so podrobno preučili nezakonit posel s heroinom, kokainom in konopljo.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Akterji so 48-letni moški, njegova 45-letna partnerka in njegov 25-letni sin z območja Črnomlja. V Beli krajini in v Novem mestu so se naslonili na mrežo odjemalcev drog. Pri svojih potezah so bili zelo previdni, je danes izpostavili policija, a očitno ne dovolj, saj so jih izsledili in pridržali.

V svojem poslu, s katerim so si zagotavljali »lagodno življenje«, so bili tudi grobi, zlasti zrelejši del naveze. Nekaterim dolžnikom sta grozila, da jih bosta ubila (kako bi potem izterjala dolg?) ali poškodovala.

Kakorkoli, 48-letnika in 45-letnico, so pridržali 20. oktobra. V več hišnih preiskavah so jima zasegli pištolo, posušene delce konoplje in mobilne telefone.

Gre za tako imenovane stare znance s področja, ki se odlikujejo na področju premoženjske kriminalitete in pečanja z mamili, obravnavali pa so jih tudi zaradi povzročitve splošne nevarnosti in groženj ter zatajitve in poškodovanja tuje stvari.

Preiskovalni sodnik je za vse tri odredil pripor.

Sin se je bahal

Osumljenemu 48-letniku so črnomaljski policisti že februarja zasegli pet pištol, puško in več kot 700 nabojev. Odkrili pa so ga zato, ker je njegov 25-letni sin na družabnem omrežju objavil posnetek, na katerem so razkazovali orožje in uživali prepovedano drogo.