»Povejte mojim otrokom, da jih imam rada«

Med žrtvami 21-letnika priljubljeni cerkovnik in oče ter mati treh otrok

S.R.
30. 10. 2020, 10.44
Posodobljeno: 30. 10. 2020, 12.40
Deli članek:

Pod nožem islamskega terorista sta včeraj umrla priljubljeni cerkovnik in mati treh otrok.

Profimedia
Vincent Loques

O krvavem zločinu, ki se je včeraj zjutraj odvil v cerkvi v Nici, in tudi mlademu rablju, ki ga je zagrešil, smo že poročali. Zdaj je nekaj več znanega tudi o njegovih žrtvah. 21-letni Tunizijec Brahim Aouissaoui, ki je v Francijo prispel šele nedavno, je vrat prerezal 54-letnemu očetu in priljubljenemu cerkovniku Vincentu Loquesu.

»V mislih smo z Vincentom Loquesom, cerkovnikom v baziliki Notre Dame v Nici, ki ga je strahopetno umoril islamski terorist,« je na twitterju zapisal lokalni politik Eric Ciotti. Dodal je, da je bil Loques izjemno predan svoji cerkvi ter da so z mislimi tudi pri njegovi družini, ljubljenim osebam in celotni katoliški skupnosti. Loques je bil oče dveh otrok, ki je v času zločina cerkev pripravljal na prihajajoči praznik vseh svetih.

Slovenska tiskovna agencija je medtem poročala, da je med žrtvami tudi 44-letna Brazilka. Gre za Simone Barreto Silva, mamo treh otrok. Ta je bila v cerkvi huje ranjena, a se ji je uspelo zateči v bližnjo kavarno, kjer je zaradi poškodb umrla. »Povejte mojim otrokom, da jih imam rada,« je še izdahnila pred smrtjo. »Brazilski predsednik Jair Bolsonaro v imenu brazilskega naroda izraža globoko sožalje družini in prijateljem državljanke, umorjene v Nici, pa tudi drugim žrtvah, ter izraža solidarnost francoskemu ljudstvu in francoski vladi,« so sporočili iz brazilskega zunanjega ministrstva.

Francoska policija je danes sporočila, da v povezavi z napadom zaslišuje 47-letnega moškega, ki naj bi bil v stiku z napadalcem. Moškega, ki ga sumijo, da je bil v stiku z 21-letnim napadalcem, je policija v četrtek zvečer pripeljala na zaslišanje.