Črna kronika

"Serviser delovnega stroja" bi s tableti zalagal zapornike na Dobu

C.E.
29. 10. 2020, 12.39
Posodobljeno: 29. 10. 2020, 15.08
Deli članek:

Pravosodni policisti so 22. septembra opravili redni varnostni pregled vozila in osebe, ki naj bi na območju zapora na Dobu opravila servisiranje delovnega stroja.

Bobo
Fotografija je arhivska

V avtu so odkrili več kot le opremo za servisiranje. V prostoru za rezervno pnevmatiko so bili trije zavoji, v njim pa sumljiva in roba. 12 tisoč tablet zolpidem, 28 stekleničk z neznano snovjo, 37 injekcijskih brizg in 62 igel. Poleg »medicinskega« materiala so se valjali še mobilni telefoni, USB modem in SIM kartice.

Vse so zasegli, forenziki pa so z analizo potrdili, da tablete in tekočina vsebujejo prepovedane snovi. Tablete, ki vsebujejo zolpidem, namreč spadajo v skupino prepovedanih drog, v katerih so tudi druga pomirjevala in uspavala. Gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta.

V nadaljevanju preiskave so kriminalisti uspeli dokazati, da je 32-letnik opravil prevoz prepovedanih snovi in predmetov iz koristoljubja. Prepovedane snovi in druge predmete mu je v septembru med enim izmed prostih izhodov izročil 44-letni moški, ki v zaporu na Dobu prestaja zaporno kazen. Dogovorila sta se, da bo 32-letnik proti plačilu predmete pretihotapil v zavod in jih odložil na dogovorjenem mestu.

PU Novo mesto
Zasežena roba.

Kriminalisti so zoper oba podali kazensko ovadbo zaradi suma, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so še še zapisali na novomeški policiji.