Umoril naj bi jo igričar

V stanovanju ležalo golo truplo znanstvenice in manekenke, manjkal je le njen palec

R.T.
27. 10. 2020, 12.50
Posodobljeno: 27. 10. 2020, 12.50
Deli članek:

Odrezan palec so našli na domu domnevnega morilca.

Profimedia
Antontseva je bila zaposlena na tehnološkem inštitutu v Sankt Peterburgu ...

Na njenem domu v ruskem mestu Sankt Peterburg so konec prejšnjega tedna našli truplo 34-letne Ekaterine Antontseve, znanstvenice in občasne manekenke, ki je bila kot biokemičarka zaposlena na tamkajšnjem tehnološkem inštitutu. Na njeno golo truplo je po povratku s poslovnega potovanja naletel njen partner, sicer podjetnik, ki se ukvarja z gradbeništvom, poročajo britanski tabloidi. 

Antontseva je bila po navedbah policije umorjena prejšnji četrtek. Morilec jo je zadavil, nato pa odrezal še njen palec, s katerim naj bi nato s pomočjo prstnega odtisa odklenil njen mobilni telefon. Z mobilnika je nato poslal več tekstovnih sporočil, v katerih je v njenem imenu zapisal, da je zbolela in da ne more v službo. Domnevno naj bi zatesnil tudi odprtine okoli vrat in oken, da smrad ob razpadanju trupla ne bi dosegel sosedov.

Profimedia
... ukvarjala pa se je tudi z manekenstvom.

V povezavi z umorom so včeraj aretirali 36-letnika, znanega zgolj po imenu Artjom. Bil naj bi znan predvsem v krogih, povezanih z igranjem računalniških iger. Na njegovem domu naj bi preiskovalci našli tudi manjkajoči palec. Domnevajo, da je bil Artjom Antontsevi dolžan večjo količino denarja, a naj bi se okoli vračila dolga sprla. 

»Vsi močno žalujemo. Bila je zelo dobra oseba, zelo razumevajoča,« je za ruski portal pdmnews.ru pojasnil njen sodelavec na inštitutu Mark Shamtsjan. Dodal je, da so jo sodelavci imeli »radi« in so jo »spoštovali,« zaradi česar o dogodku le stežka govorijo. »Za nas je to veliko presenečenje. Rada je imela svojo službo, rada je delala s študenti. Bila je dobra raziskovalka in profesorica,« je pojasnil.