Zavrelo

V Kočevju zapeljal med ljudi, pretepali so ga do prihoda policistov

L.K.
25. 10. 2020, 13.48
Posodobljeno: 25. 10. 2020, 15.45
Deli članek:

Kar devet oseb je sodelovalo v prepiru in nato pretepu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kočevski policisti so bili v sredo dopoldan obveščeni, da se v središču Kočevja pretepa več oseb. Pesti so zapele med čakanjem v vrsti za vstop v eno od tamkajšnjih bank, v prepiru in nato pretepu pa je sodelovalo devet oseb.

Tam je proti ljudem, ki so bili na pločniku, z vozilom zapeljal 48-letni osumljenec iz Kočevja. Trčil je v eno osebo ki je sodelovala v pretepu in še v dve osebi, ki sta se naključno nahajali na pločniku, nato pa v stavbo, kjer je vozilo obstalo. 48-letnika sta nato dva izmed udeležencev pretepa vlekla iz vozila in udarjala po vozilu s palico. Ko je osumljenec izstopil, da bi pomagal na tleh ležečemu poškodovanemu sinu, je do njega prišel 23-letni osumljenec, ki ga je udaril s palico in mu prizadejal hude telesne poškodbe.

Skupaj z še dvema drugima osumljencema ga je nato pretepal še do prihoda policije. 48-letnik je končal v novomeški splošni bolnišnici, njegovo življenje pa ni ogroženo, in je bil po oskrbi odpuščen. Skupno je bilo v dogodku poleg omenjenega lažje poškodovanih še pet oseb.

Policisti so osumljenima 48- in 23-letniku odvzeli prostost in ju s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Prvega zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, drugega pa zaradi sumov kaznivih dejanj nasilništva in povzročitve hude telesne poškodbe. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Prav tako je poleg omenjenih kaznivega dejanja nasilništva osumljenih še pet oseb, zoper še štiri osebe pa policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev po Zakonu o javnem redu in miru.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin dogodka in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno tožilstvo, ter izvedli ustrezne prekrškovne postopke.