Črna kronika

Razgrasili so jo za mrtvo in odpeljali v pogrebni zavod, kjer pa je znova »zadihala«

R.T.
21. 10. 2020, 21.18
Posodobljeno: 21. 10. 2020, 21.27
Deli članek:

V enem od pogrebnih zavodov v ameriškem mestu Detroit so v primeru neke 20-letnice, ki so jo reševalci že razglasili za mrtvo, ugotovili, da »pokojna« vendarle diha.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Zgodilo se je v v drugi polovici avgusta letos. Takrat so reševalce na dom v Southfieldu, predmestju Detroita, poklicali družinski člani dekleta. Reševalci so ugotovili, da 20-letnica ne diha, nato so jo 30 minut oživljali in obupali. »Glede na vitalne znake in stanje bolnice so ugotovili, da v tistem trenutku ne kaže znakov življenja,« so za ABC News pojasnili v gasilski brigadi v Southfieldu, člani katere so prvi prispeli na kraj dogodka. Nato so v drugi izjavi za javnost pojasnili, da jo je za mrtvo razglasil zdravnik lokalne reševalne službe, in sicer na podlagi zdravstvenih podatkov reševalcev gasilske brigade. 

Kakor koli, »truplo« 20-letnice je prevzelo osebje pogrebnega zavoda James H. Cole in jo prepeljalo v svoje prostore, kjer pa so opazili, da je dekle še vedno živo. »Čeprav v skladu s prakso odprtih preiskav ne komentiramo, lahko potrdimo, da smo v nedeljo 23. avgusta 2020 prejeli klic za prevzem pokojne 20-letnice iz Southfielda. Ob povratku v pogrebni zavod je naše osebje ugotovilo, da še vedno diha, in poklicalo reševalce,« so v izjavi za javnost pojasnili v pogrebnem zavodu. 20-letnica je nato pristala v bolnišnici, incident, o katerem je sicer malo informacijo, pa je preživela. Zadevo še vedno preiskuje policija.