JAGODNI IZBOR

To flop tedna: Družinski spor reševali s palicami

S.S.
19. 10. 2020, 21.05
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. V Ilirski Bistrici so okradli poštarja. Lopov mu je z mopeda ukradel torbico z denarnico in čitalec kartic.

9. Novomeški policisti preiskujejo tatvino 12 paketov piva, ki jih je neznani storilec ukradel iz avtomobila, parkiranega pred stanovanjskim blokom. Škode je za 400 evrov.

8. V Šmiklavžu pri Slovenj Gradcu je neznani storilec s pašnika ukradel več pastirskih plastičnih količkov.

7. Ljubljanski policisti so v Mostah obravnavali vlom v novogradnjo. Lastnik pogreša razvlažilnike zraka. Škode je za 1500 evrov.

6. Na območju Maribora in Kopra so policisti prijeli več prijav občanov in v obče sporočajo, naj ne nasedajo izsiljevalskim elektronskim sporočilom, v katerih neznanci oškodovancem sporočajo, da so vdrli v njihov računalnik in jih posneli pri mesenih užitkih. Ob tem nepridipravi grozijo, da bodo posnetke objavili, če v dveh dneh ne bodo plačali 1200 evrov v bitcoinih.

5. Zavetišče Gorske reševalne službe Kranj na Krvavcu je bilo tarča vlomilcev. Tatovi so iz koče odnesli reševalno opremo, ki je namenjena izključno reševanju in se za običajno hojo v hribe ne uporablja.

4. Zaskrbljeni občan je policijo obvestil o vozniku cisterne, ki je po višnjegorskem klancu podiral hitrostni rekord. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letni voznik iz Hrvaške prevažal 26.000 litrov dizelskega goriva in v prostem teku peljal s hitrostjo 117 km/h. Hrvat je policistom pojasnil, da je bila vratolomna hitrost posledica slabega počutja in želje, da čim prej prispe domov. Kršitelj je bil izločen iz prometa in oglobljen, za vozilo pa je bil odrejen izredni tehnični pregled.

3. Moški iz okolice Sežane je k veterinarju pripeljal mačka, za katerega je bilo ugotovljeno, da ima v podkožju dva izstrelka zračne puške. Policisti primer obravnavajo kot kaznivo dejanje mučenja živali, zoper storilca pa obljubljajo kazensko ovadbo.

2. Pri vodovodnem stolpu v Kranju je pešec nenadoma stopil na cesto. Ko mu je voznica potrobila, da bi se umaknil, pa je pristopil do avta in lažje poškodoval moškega na sovoznikovem sedežu. Po napadu je nasilnež pobegnil.

1. V bližini bencinskega servisa v Veliki vasi sta si v lase zaradi dalj časa trajajočega spora skočili dve romski družini. Člani družin so se pretepali s palicami in električnimi vodniki ter si medsebojno grozili s smrtjo. Šest udeležencev je zaradi lahkih telesnih poškodb poiskalo zdravniško pomoč. Policisti vse okoliščine še preiskujejo.