Izginuli ali umorjeni?

Trupel žene in pastorke niso našli, sojenje zoper Roman H. pa se bo začelo

C.E.
19. 10. 2020, 13.41
Posodobljeno: 19. 10. 2020, 13.46
Deli članek:

Petnajst mesecev po izginotju takrat 41-letne Marie Gertsuski in njene 16-letne hčere Tatiane, bo na zatožno klop sodišča v Münchnu sedel njen mož.

Polizei
Iskali so ju "povsod", a ju niso našli.

Polizei
Obtoženi Roman H.

Tožilstvo meni, da je 46-letni Roman H. morilec. V stanovanju v münchenski četrti Ramersdorf naj bi 13. julija lani umoril svojo ženo in pastorko, nato pa vse temeljito počistil in skril trupli. Teh doslej niso našli, kljub temu pa je tožilstvo prepričano, da ima dovolj dokazov za obsodilno sodbo.

Primer je zbudil zanimanje bavarskih medijev. Obtoženi Roman H. je 15. julija stopil do bližnje policijske postaje in sporočil, da že dva dnu pogreša svojo ženo in hčerko (dejansko gre za pastorko). Odšli naj bi v nakupovalno središče Pepe v Neuperlachu, od koder pa se nista vrnili. Policistom je bila zgodba že takoj sumljiva, polna lukenj, kar so kasneje povedali preiskovalcem. Čez nekaj dni so prijeli Romana in ga obtožili zaradi dveh umorov.

Najbolj nenavadno je, da policisti niso odkrili trupel. Prečesali so gozd v Perlachu, ki se nahaja 10 minut od obtoženčeve hiše, seveda tudi hišo in dvorišče ter okolico, a našli niso ničesar.

Pastorka je prišla domov prehitro

Eden ob ključnih dokazov je predpražnik izpred vhodnih vrat v njihovo stanovanje. Na njem so našli sledi krvi pogrešanih. Zato je tožilstvo kot najbolj verjetno predstavilo sledečo zgodbo: Roman H. je po sporu ubil Mario. Ker do Tatianinega prihoda ni uspel skriti trupla, je ubil še njo. Nato pa zelo temeljito očistil stanovanje, med drugim je tudi prebelil stene in zamenjal preproge. Tožilstvo v obtožnici navaja, da je nato trupli odpeljal z avtom, kam, pa jim ni uspelo ugotoviti.

Obtoženi je na policijski postaji očitke zanikal, po odhodu v pripor pa vztrajno molči.