Nepredstavljiva hudobija v Slovenski Bistrici

FOTO: Ko se je prebudil, se je njegova nočna mora šele začela, podleži so mu uničili celotno okolico, tudi avtomobil

S.R.
18. 10. 2020, 10.36
Posodobljeno: 30. 7. 2023, 08.28
Deli članek:

Nad dejanjem so bili osupli tudi policaji, samega lastnika pa je dogodek po lastnih besedah »živčno uničil.«

Osebni arhiv
Vandalizem v Slovenski Bistrici.

Da človeška hudobija ne pozna meja, je v noči na soboto na lastni koži izkusil domačin v Slovenski Bistrici. S soprogo sta se navsezgodaj zbudila v drug svet, njun dom, vsa lastnina, ki je niso varovala zaklenjena vhodna vrata hiše, je malodane uničena.

Neznanci so mu namreč ponoči, enkrat po 23. uri, ko sta, kot nam je pojasnil, s soprogo »ugasnila luči,« »spustila rolete,« legla k počitku in zaspala, z bitumenskim premazom onečedili pročelje hiše, teraso, komaj leto dni star avtomobil, grmičevje okoli hiše, ploščice, okna in rolete, garažna in vhodna vrata, »kompletno okolico.« Onečedili pravzaprav ni ustrezen izraz, S. S. nam je s tresočim glasom opisal, da je »vse v nulo uničeno,« asfaltni premaz je namreč trdoživa reč, škoda pa je ogromna. Dejal je, da tega ne bo mogoče očistiti, temveč bo treba celotno okolico obnoviti. 

Osebni arhiv
Vandalizem v Slovenski Bistrici.

Lastnik, ki je v tem kriminalnem hudodelstvu utrpel za več kot 30.000 evrov škode, je pojasnil še, da tudi policaji, ki so na kraju posredovali, po lastnih besedah kaj takšnega, kaj tako »absurdnega,« še niso videli in doživeli. Iz PU Maribor so medtem potrdili, da dogodek obravnavajo. S. S. ima krivca sicer na sumu, a na njega ne more pokazati s prstom in ga obtožiti, saj so ključni dokazi. Je pa prepričan, da je napad na njegovo hišo povezan z njegovim delom, vestnim opravljanjem službe, saj je moral po službeni dolžnosti podati nekaj prijav. 

V želji, da bi podleži za dejanje tudi odgovarjali, saj ga je celotna zadeva, kot je pojasnil, tudi »živčno uničila,« se je obrnil na javnost. Vsi, ki so tiste noči na območju kar koli opazili oziroma imajo o dogodku kakršne koli informacije, lahko to sporočijo na PP Slovenska Bistrica na telefonsko številko 02 843 29 00 ali na anonimno telefonsko številko policije 080 12 00.

Osebni arhiv
Vandalizem v Slovenski Bistrici.