Detomor

Groza na Dunaju: mama zadavila tri hčerke in poklicala policijo

R.T.
17. 10. 2020, 15.08
Posodobljeno: 17. 10. 2020, 15.32
Deli članek:

Iz avstrijske prestolnice poročajo o pretresljivi tragediji, v kateri so življenje izgubile tri deklice. Vse tri je umorila njihova mama.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Avstrijo je danes pretresla vest o trojnem umoru na Dunaju. Žrtve so tri deklice, stare osem mesecev ter tri in devet let, krvnik pa je njihova mama, sicer 31-letna državljanka Nepala. Ta je nato poskušala storiti samomor, a je bila pri tem neuspešna, po grozljivem dejanju pa je sama poklicala policijo, poroča avstrijski časnik Kronenzeitung. Umor deklic je policistom že priznala, po prvih informacijah forenzičnih izvedencev pa naj bi hčerke zadavila.

Pošastno dejanje naj bi sicer storila v nočnih urah, ob približno 5.30 uri pa je poklicala policijo. Ko so prispeli v stanovanje, so jo zaradi nevarnosti samopoškodovanja nemudoma obvladali in aretirali. Najmlajši deklici v tistem trenutku nista več kazali znakov življenja, devetletnico pa so prepeljali v bolnišnico, kjer so se zdravniki približno eno uro borili za njeno življenje, a so bili na koncu neuspešni. 

Oče s prepovedjo približevanja

Obdukcijo trupel otrok bodo predvidoma opravili že danes zvečer. Kot še poroča časnik, je imela mama na rokah vidne poškodobe, a te niso bile tako hude, da bi potrebovala bolnišnično oskrbo. Šlo naj bi le za površinske rane, povzročene z ostrim predmetom. Policija bo še danes zaslišala tako mamo kot 44-letnega očeta, ki sicer živi na Dunaju, a ne skupaj z družino. Črno vest so mu sporočili na delovnem mestu v eni od dunajskih restavracij. Oba naj bi sicer pri zaslišanju potrebovala tolmača, pa poroča časnik Kleinezeitung.

Družina naj bi v Avstriji prebivala več let, pred nekaj tedni pa naj bi že prišlo do družinskega spora z obojestranskim fizičnim nasiljem. Očetu naj bi takrat odredili začasno prepoved približevanja, ki pa je konec septembra niso podaljšali, ker tega ni zahtevala 31-letnica, še poroča Kleinezeitung.

Težavna mati

Do še več informacij se je dokopal časnik Heute, kjer poročajo, da se je družina v približno 80 kvadratnih metrov veliko stanovanje na Dunaju preselila pred tremi leti. Johanna, starejša gospa in soseda družine, je pri tem pripomnila, da z njimi nikoli ni bilo težav. Je pa upokojenka potrdila, da je pred kratkim prišlo do prepira. "Očitno je bila težavna ona," je dejala o materi ter pojasnila, da jo je v tistem prepiru, v katerem je posredovala policija, skupil oče, ki jo je odnesel s poškodbo noge. Tistega dne naj bi tja prinesel paket plenic. Družina naj bi se v Avstrijo sicer preselila pred 17 leti.