Pazite na lastnino!

FOTO: V Sloveniji kradejo te traktorje, ponoči je brez svojega ostal domačin v Slovenskih goricah

S.R.
17. 10. 2020, 14.22
Posodobljeno: 17. 10. 2020, 14.25
Deli članek:

V Sloveniji se vrstijo kraje traktorjev znamke New Holland.

PU Maribor
Včeraj so ukradli tega.

Danes ponoči je na območju naselja Zgornja Senarska v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah neznanec ukradel leto dni star traktor znamke New Holland. Gre za model T5 95 modre barve z registrskimi oznakami MB TG-739. Neznanec je s tem lastnika oškodoval za približno 44.000 evrov.

Iz PU Maribor še sporočajo, da so neznanci podoben traktor odtujili že noč prej na Zgornjem Hlapju, a ga je lastnik s pomočjo znancev našel v Vukovju. 

V obeh primerih so traktorja odtujili z originalnimi ključi, policisti vse lastnike vozil ter še posebej kmetijskih traktorjev in delovnih strojev zato pozivajo, naj kontaktne ključe skrbno shranjujejo in predvsem ravnajo samozaščitnisko. Ker so kriminalisti v zadnjih dneh tudi na drugih območjih zaznali povečano število tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland, lastnike traktorjev teh znamk izrecno pozivajo, naj posebej poskrbijo za varnost svojega premoženja in da so pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oziroma kmetij. 

Vse, ki bi karkoli vedeli o tatvinah teh traktorjev ali imajo informacije, ki bi lahko bile kriminalistom pri iskanju ukradenega traktorja v pomoč, pa prosijo, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.