Spolne zlorabe v Indiji

Ni je peljala domov, ampak na tritedensko mučenje

R.T:
15. 10. 2020, 11.02
Posodobljeno: 15. 10. 2020, 11.05
Deli članek:

Grozljiva serija posilstev v Indiji se nadaljuje. Tokrat so zverinski moški uničili življenje 17-letnici iz mesta Cuttack na vzhodu Indije.

Profimedia
Eden od nedavnih protestov v Delhiju.

Najstnica je čakala na avtobus, s katerim bi se odpeljala proti domu. Ker je zamujal, je sprejela ponudbo moškega na motorju. Motorist ni držal obljube. Odpeljal jo je na opuščeno kmetijo na obrobju vasi in jo zaklenil v sobo. V naslednjih dneh se je začela tortura. Motorist in njegov kolega sta jo večkrat posilila. Dejanje sta posnela in grozila, da bosta posnetek objavila na družabnih omrežij. To njuna arogantnost kaže na to, da se nista pretirano bala policije, predvsem pa sta računala na dekletov strah pred izgubo časti, če bi se posnetek pojavil na spletu.

Sosedje pa so na kmetiji zaznali sumljive premike. Obvestili so policijo in ta je 22 dan po izginotju dekleta, konec prejšnjega tedna, preiskala prostore na kmetiji. Nesrečnico so rešili in prijeli enega od pošastnih moških, eden pa je zbežal.

Kljub opozarjanju, številnim kampanjam za zaščito žensk in protestom, se število spolnih zlorab na podeželju v Indiji ne zmanjšuje.