Črna kronika

Bojan Požar spet pogojno obsojen

STA
15. 10. 2020, 09.54
Posodobljeno: 15. 10. 2020, 10.27
Deli članek:

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je po današnjem poročanju časnika Večer obsodilo Bojana Požarja na pogojno kazen treh mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta zaradi žaljive obdolžitve in razžalitve Matjaža Štandekerja, sodelavca mariborskega župana Saše Arsenoviča. Sodba še ni pravnomočna.

Bobo
Bojan Požar

Štandeker je vložil kazensko zasebno tožbo proti Požarju zaradi prispevka na spletnem portalu Pozareport.si, v katerem je ta na začetku lanskega leta pisal, da naj bi bila Arsenovič in Štandeker med preprodajo poslovne stavbe med letoma 2014 in 2016 podkupila bančnike iz Deželne banke Slovenije (DBS).

Mariborski župan je v takratnem odzivu na to pisanje poudaril, da gre za lažne obtožbe izrazito politično motiviranega medija oz. poraženega tekmeca na volitvah. Štandeker pa se je odločil za pot na sodišče.

Domnevno sporno prodajo poslovne stavbe je preverila tudi policija, a, kot danes piše Večer, so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) po preučitvi pridobljene dokumentacije zaključili, da ni podlage za podajo kazenske ovadbe, in so predkazenski postopek zaključili s poročilom. Na podlagi tega se je tudi Specializirano državno tožilstvo odločilo, da ni bil podan utemeljen sum, da bi neznani storilec storil naznanjeno kaznivo dejanje, še piše časnik