Aretirali njegovega očeta

V hiši mladeniča, ki je ustrelil policista, našli več kosov orožja

R.T.
13. 10. 2020, 11.55
Posodobljeno: 13. 10. 2020, 12.17
Deli članek:

V bližini Kutine so danes aretirali še očeta 22-letnega Danijela Bezuka, ki je pred stavbo vlade v Zagrebu včeraj ustrelil policista.

STA
Streljanje pred vladno stavbo v Zagrebu

Kalašnikovka, s katero je streljal Danijel, je namreč pripadala njegovemu očetu, vojnemu veteranu. Policisti so pridobili odobrenje sodišča in preverili, kaj vse se nahaja v hiši v kraju Krajiška Kutinica v bližini Kutine. Našli so dve puški z dušilcema in več kot 1000 nabojev različnih vrst. Ker oče mladeniča, ki je po streljanju napravil samomor, ni imel dovoljenja za posedovanje orožja, so ga policisti prijeli, orožje pa zasegli.

22-letnik je na facebooku večkrat izrazil nezadovoljstvo nad stanjem v državi. Nekateri so ga včeraj povezovali s skrajnim desničarstvom, vendar na njegovih družabnih omrežjih ni ničesar takšnega, kar razkrivalo njegovo pripadnost ekstremnih ideologijam ali nakazovalo, da bi pripravljal strelski napad. Po obupanem dejanju na Markovem trgu, pa je res na Facebooku zapisal: "Dovolj je bilo prevar in brezobzirnega teptanja človeških vrednot brez odgovornosti".

V zagrebški bolnišnici sester usmiljenk so v ponedeljek potrdili, da so policistu rešili roko, v katero je dobil dva strela. Imel je še dve strelni rani v predelu trupa. Ustreljeni 31-letni policisti je še vedno v bolnišnici. Njegovo stanje je stabilno.