Tatvine koles

27-letnik ovaden za 25 kaznivih dejanj, ukradel skoraj 17.000 evrov vredna kolesa

L.K.
12. 10. 2020, 14.58
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 15.01
Deli članek:

Na delu je bil tako v Kopru kot tudi v Izoli.

Thinkstock
Fotografija je simbolična.

Izginotja koles v času turistične sezone tako v Kopru kot tudi v Izoli niso ostala neopažena. Storilci so se najraje lotevali parkirišč za kolesa ali nosilcev na vozilih, na katera so bila nameščena kolesa.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, je osem tovrstnih kaznivih dejanj izvršil 27-letnik, ki prebiva v Kopru. V enem primeru sta mu pri izvršitvi tatvine pomagala še 36- in 40-letnik, oba doma iz okolice Kopra. Poleg tega je izvršil še več
drugih kaznivih dejanj, in sicer tatvine različnih artiklov iz trgovin, tatvino nahrbtnika z vsebino (in v nadaljevanju opravil nakupe z ukradeno bančno kartico), goljufijo (ni plačal prenočišča) in odvzem motornega vozila.

Na izolski strani pa so istemu storilcu pripisali krajo treh koles ter dve tatvini različnih artiklov iz trgovin ter grožnje. V enem primeru mu je pomoč nudil 40-letnik iz okolice Kopra.

Skupna vrednost odtujenih koles je v Izoli 4.700 evrov, v Kopru pa približno 12.000 evrov (od 500 do 3500 evrov vredna kolesa). Skupaj je torej (do sedaj dokazano) ukradel skoraj 17.000 evrov vredna kolesa.

Prodal jih je naprej

Policisti so 27-letnika pridržali 7. oktobra, dan pozneje pa opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, ki jih uporablja. Predmetov, ki si jih je pridobil s kaznivim dejanjem, niso našli.

Zoper njega so podali kazenske ovadbe za 25 kaznivih dejanj. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor.

Kot kaže, je 27-letnik ukradena kolesa takoj po tatvini prodal naprej, zato preiskovalci preiskavo nadaljujejo v tej smeri.