Družinsko nasilje

23-letni Rok doma napadel dekle in babico. Življenje slednje je ogroženo

R.T.
12. 10. 2020, 16.21
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 17.17
Deli članek:

Babica ga je skušala pomiriti, on pa je svojo jezo usmeril proti njej.

PGD Fram
Fotografija je arhivska.
Rok K. se je zaradi povzročitve dveh hudih telesnih poškodb in nasilništva sicer že leta 2018, takrat kot 21-letnik, znašel na zatožni klopi Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru. "Osumljeni je bil že večkrat obravnavan in pravnomočno obsojen za kazniva
dejanja z elementi nasilja, in sicer za lahko in hudo telesno poškodbo,
nasilništvo in nasilje v družini," pa so sporočili s Policijske uprave Maribor

Na območju Rač se je ta petek odvila nasilna drama, v središču katere se je po naših neuradnih informacijah znašel stari znanec policije Rok K. Rok se je v domači stanovanjski hiši sprl s svojim 21-letnim dekletom. Prepir je slišala njegova babica in skušala pomiriti vnuka, on pa jo je na hodniku stanovanjske hiše fizično napadel in jo hudo poškodoval. Vrnil se je v sobo in pretepel tudi dekle.

74-letnica je utrpela hude poškodbe glave, njeno življenje je ogroženo. Osumljenčevo dekle, ki je utrpelo lažje poškodbe, je bilo po zdravniški oskrbi odpuščeno v domačo oskrbo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Poklical reševalce in trdil, da je babica padla in se poškodovala

23-letnik je po grozljivem dejanju sam poklical reševalce in povedal, da je njegova babica padla in se pri tem poškodovala. 

O incidentu so bili obveščeni tudi možje v modrem, posredovala sta policista Policijske postaje Rače in 23-letnika pridržala. Preiskavo kaznivega dejanja so nato prevzeli mariborski kriminalisti, na kraj kaznivega dejanja pa sta prišla tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurna tožilka.

V priporu

Osumljenca  so mariborski kriminalisti včeraj privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. Za kaznivo dejanje poskus uboja mu grozi pet do 15 let zapora, za nasilništvo pa še dodatna zaporna kazen do treh let.