Umešana pomirjevala

32-letni Vlaović bivši ženi in njunemu otroku serviral smrtonosni prigrizek

R.T.
12. 10. 2020, 13.19
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 14.25
Deli članek:

Po podlem dejanju 32-letnika iz Celja so policisti predstavili, kaj se je dogajalo v torek popoldne.

Arhiv Svet24
Luka Vlaović je sin zdravnika Miodraga Vlaovića, ki mu na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi korupcije v zdravstvu. V času, ko je bil v zaporu, je napisal knjigo, kasneje pa je bil predsednik Združene levice (ZL-DSD) za območno enoto Šentjur.
Oškodovanki sta že zapustili bolnišnico, od trenutka prijave do prijetja osumljenca so izvajali njuno fizično zaščito, potem ko je ta pristal v priporu, pa zaščita ni bila več potrebna.

Kot smo že poročali, je umora osumljeni 32-letni Luka Vlaović, tako imenovani stari znanec policije, saj je v preteklosti že bil obsojen na zaporno kazen zaradi poskusa uboja.

Minuli torek pa je Vlaović svoji bivši 36-letni partnerici in njunemu otroku ponudil prigrizek in pijačo, ni pa jima povedal, da je v »zakuski« dodatek. Policija je ugotovila, da je v hrano vmešal »psihoaktivne snovi«, »najverjetneje zdravila oziroma pomirjevala,« kot se je izrazila vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk. Kaj natančno, bo pokazala preiskava Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Po obisku sta se odpeljala domov. Kmalu jima je postalo slabo, zato sta poklicala sorodnike in poiskala zdravniško pomoč.

Osumljeni je bil v petek priveden na zaslišanje preiskovalnemu sodniku, ki mu je naprej odredil sodno pridržanje, potem pa še pripor. Policija ga sumi poskusa umora in grožnje, saj naj bi po zastrupitvi oškodovancema tudi grozil.

Odkrižati se je želel "ljubezenskega tekmeca"

Vlaovič je bil v preteklosti že obsojen zaradi poskusa uboja "ljubezenskega tekmeca", policija pa ga je večkrat tudi obravnavala za druga kazniva dejanja z elementi nasilja. Na sodišču je priznal, da je poskušal ubiti R. Š., ker je bil zaljubljen v njegovo dekle, ki jo je spoznal med igranjem tenisa. Obsodili so ga na štiri leta zapora, sodni proces pa je zaradi strokovnih napak tožilstva v javnosti nekaj časa dvigal precej prahu.