Plavajoče deblo?

Skrivnostno izginulo žensko po dveh letih našli v morju

R.T.
30. 9. 2020, 18.20
Posodobljeno: 1. 10. 2020, 08.15
Deli članek:

Iz vode so jo živo potegnili ribiči.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Žensko iz Kolumbije, ki so jo domači pogrešali že dve leti, so prejšnji teden iz morja ob severni obali Kolumbije rešili ribiči.

Angelico Gaitan so ribiči ugledali več kot miljo stran od obale. Najprej so jo zamenjali za plavajoče deblo, a so kmalu ugotovili, da gre za osebo. Iz vode so jo potegnili živo, čeprav nezavestno, in jo odpeljali na obalo. Ženska je bila v zelo slabem stanju in je nenehno izgubljala zavest, zato so jo sprejeli v bližnjo bolnišnico.

“Hvala bogu, da sem še bila živa in so me rešili. Odpeljali so me v bolnišnico, kjer zdaj skrbijo zame,” je za lokalne medije dejala Gaitanova.

Medijem je povedala tudi, da je od doma pobegnila leta 2018, ker naj bi jo več let zlorabljal njen nekdanji mož. Njeni svojci te obtožbe zanikajo. Pravijo, da je odšla brez opozorila in da že dlje časa trpi za psihičnimi težavami.

V morju naj bi se sicer znašla, ker so jo napodili iz centra za brezdomce, kjer je stanovala. Iz obupa se je vrgla v vodo. Tam je po lastnih besedah preživela osem ur, preden so jo na varno potegnili ribiči.