Groza v madridskem živalskem vrtu

FOTO in VIDEO: Oskrbnico brutalno napadel Malabo, 200-kilogramska gorila

R.T.
28. 9. 2020, 16.53
Posodobljeno: 28. 9. 2020, 17.05
Deli članek:

V živalskem vrtu v Madridu jo je hudo skupila oskrnica. Storilec? Zavidljivih 200 kilogramov težka gorila z imenom Malabo, ki ji je uspelo prodreti kar skozi troje vrat, ki naj bi služile kot zaščita med obema pripadnikoma prvakov.

Profimedia
Malabo tehta 200 kilogramov in je zelo "zaščitniški".

46-letna oskrbnica v živalskem vrtu Zoo Aquarium de Madrid je včeraj pristala na urgenci. Bil je to čas zajtrka za prvake oziroma primate, med katere se uvršča tudi 29-letna gorila Malabo. Ta je med hranjenjem presenetila oskrbnico in jo brutalno napadla. Oskrbnica naj bi se sicer gibala po »varnem« območju, od 200-kilogramske gorile pa naj bi jo ločilo troje vrat, tako še vedno ni najbolj jasno, kako se je Malabu uspelo prebiti skozi zaščito, poroča tiskovna agencija AFP. 


Oskrbici so priskočili na pomoč drugi zaposleni v živalskem vrtu, ki so oba primata uspešno ločili, medtem ko so veterinarji Malaba uspavali in ga prenesli nazaj v njegovo stajo. Oskrbnica, ki je tam zaposlena že 19 let, je utrpela hude poškodbe prsnega koša in glave, zlomljeni pa ima tudi obe roki. Njeno stanje je še vedno kritično. Incident zdaj preiskuje policija.

Profimedia
Malabo se je rodil v madridskem živalskem vrtu.

Malabo sicer nikdar ni okusil svobode in s tem divjine, saj se je v madridskem živalskem vrtu tudi rodil. »Radi bi poudarili, da Malaba od rojstva vzgajajo njegovi oskrbniki,« so v izjavi za javnost zapisali v živalskem vrtu. Dodali so, da je zelo zaščitniški, z osebjem pa se običajno dobro razume.