JAGODNI IZBOR

Ostal brez piščancev, zajcev in krompirja

S.S.
28. 9. 2020, 21.34
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 V Ankaranu so policisti ustavili 39-letno voznico osebnega avtomobila, ki je nato pijana začela razgrajati in kričati. Alkotest ji je nameril 0,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, sledi ji obdolžilni predlog.

9 V Rogaški Slatini so lopovi avtomehaniku ukradli najmanj 40 rabljenih akumulatorjev.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Ljubljanski policisti so za Bežigradom obravnavali vlom v trgovino. Storilca sta ukradla za okrog 2000 evrov kave in tobačnih izdelkov. Kmalu po dogodku so policisti izsledili 47-letnega domačina, ki mu sledi ovadba za veliko tatvino, njegovega pajdaša pa še iščejo.

6 Grosupeljski policisti so opravili hišno preiskavo pri dveh mladeničih, starih 17 in 19 let. Zaplenili so jima dve pištoli, več različnih nabojev, šest gramov trave in ukradeno registrsko tablico. Zoper oba sledi obdolžilni predlog.

5 Na Prevaljah je neznani storilec vlomil v klet stanovanja in ukradel več steklenic žganja.

4 V vasi Selce pri Pivki je lovec odšel »na jago«, v gozdu pa je našel zgolj zapuščeno vozilo. Izkazalo se je, da je bil avto prijavljen kot ukraden v Ribnici. Policisti so ga vrnili lastnikom, nadaljujejo pa preiskavo okoliščin.

3 Kranjski policisti so obravnavali moškega, ki naj bi »počival« ob kolesu. Izkazalo se je, da je bil revež močno pod vplivom žlahtne kapljice. Policista sta nato tudi poskrbela, da je varno prišel domov.

2 V eni od piranskih gostiln je moški naročil hrano in pijačo, se okrepčal, ko bi moral plačati, pa je odšel. Zaposlena je stekla za njim, ga dohitela in zadržala, pri tem pa opazila, da mu je med tekom iz žepa padla osebna izkaznica, ki jo je pobrala. Ko je moškemu rekla, naj poravna račun, se je strinjal. Natakarica je odšla v lokal in rekla, da bo poklicala policijo, moški pa je takrat zbežal. Šestinštiridesetletnemu moškemu iz Pirana sledi kazenska ovadba.

1 Dolenjski policisti so v Gorenjih Laknicah obravnavali vlom v gospodarski objekt ob kmetiji. Lastnik pogreša 15 piščancev, tri zajce in 30 kilogramov krompirja. Škode je za 400 evrov.