Črna kronika

Hotna pomočnica spala s 14-letnim dijakom in točila krokodilje solze

R.T.
25. 9. 2020, 21.03
Posodobljeno: 25. 9. 2020, 21.06
Deli članek:

Ko je bila še pomočnica učiteljice, je spala s 14-letnim dečkom iz njenega razreda. Na sodišču je vse skupaj priznala.

Policija
Allyssa Gustafson

Kot je razvidno s policijske fotografije, je 24-letna Allyssa Gustafson že ob aretaciji točila krokodilje solze. V ponedeljek se je pokesala tudi na sodišču v mestu Urbana v ameriški zvezni državi Illinois. Priznala je, da je imela v času, ko je na šoli Circle Acadamy delovala kot pomočnica učiteljice, spolne odnose z enim od dijakov. Štel je komaj 14 let, pod rjuhe pa sta v mesecih od marca 2019, ko se je dijak vpisal na šolo, skočila najmanj petkrat. Njeno dejanje je še toliko hujše, ker je šola posebej usmerjena v učenje otrok z »vedenjskimi in čustvenimi težavami,« poročajo ameriški mediji. 

Policija je med preiskavo sicer izkopala kopico dokazov, med katerimi izstopajo izzivalne fotografije, ki jih je dijaku pošiljala prek Facebooka in Snapchata. Te fotografije, na katerih je Gustafsonova pozirala v kopalkah in spodnjem perilu, je nato opazila dijakova mama, ki je na vse skupaj reagirala precej stoično. Menila je namreč, da gre zgolj za neko starejšo dijakinjo. 

Spolnega napada na mladoletno osebo so jo obtožili novembra 2019, obtožnico pa so zdaj ob priznanju krivde nekoliko omilili. Odločitev o kazni bo padla 3. oktobra. Njen odvetnik je sicer izjavil, da se bo zavzemal za pogojno kazen in družbenokoristno delo. Tožilstvo zahteva zapor.