stari znanec italijanskih policistov

58-letni italijanski goljuf slovensko družbo oškodoval za 32 tisoč evrov, grozi mu zapor

A.S.
25. 9. 2020, 13.53
Posodobljeno: 25. 9. 2020, 13.53
Deli članek:

Gre za starega znanca italijanske policije.

Profimedia
Goljufu so na rep stopili policisti (fotografija je simbolična).

Na policijo so se na začetku lanskega leta zaradi goljufije obrnili iz slovenske družbe, ki se nahaja na območju Policijske uprave Koper. Neznanec se je namreč seznanil z elektronsko komunikacijo med omenjeno slovensko družbo in italijansko družbo, s katero je prva poslovno sodelovala. Moški je nato iz podobnega elektronskega računa in kot lažni predstavnik italijanske družbe nadaljeval komunikacijo v povezavi s poslovnim sodelovanjem. Slovensko družbo je zavedel, ta je opravila plačilo računa, glej ga zlomka, na nek tuj bančni račun. S tem pa je storilec v svoj žep pospravil približno 32 tisoč evrov.

Policistom je bilo jasno, da so za izsleditev in identifikacijo storilca pomembni podatki iz tujine. Z mednarodnim sodelovanjem s pravosodnimi organi Italije so pridobili podatke, ki so utemeljevali sum, da je 58-letni državljan Italije storil kaznivo dejanje, s katerim si je protipravno pridobil premoženjsko korist.

Slovenski policisti so na pristojne pravosodne in varnostne organe Italije naslovili prošnjo, da opravijo zaslišanje osumljenega. Izkazalo se je, da je storilec v Italiji že bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Na podlagi zbranih dokazov je bila zoper 58-letnika zaradi goljufije podana kazenska ovadba, grozi mu tri leta zapora.