JAGODNI IZBOR

V gostilni delal kraval, kazal zadnjico

S.S.
21. 9. 2020, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

STA
Spregledani podvigi posameznikov na drugi strani črke zakona.

10 V Rogatcu je neznani storilec vlomil v prostore športnega kluba. Pogrešajo dve mešalni mizi in zvočnik.

9 Celjski policisti so prijeli tatu, ki je iz trgovine poskušal ukrasti za 270 evrov šolskih potrebščin.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 V Brezju pri Novem mestu so neznanci vlomili v vrtec. Pogrešajo nekaj sladkarij, čistil in nakita ročne izdelave. Škode je za 2000 evrov.

6 V Šmartnem ob Paki je nekdo vlomil v kletne prostore gospodarskega poslopja. Lastnik pogreša več suhomesnatih dobrot in alkoholnih pijač.

5 Ljubljanski policisti obravnavajo drzno tatvino. Na Vodovodni cesti sta dva moška pristopila do oškodovanke, ki je s kolesom stala pred križiščem. Eden je spraševal za pot, drugi pa ji je iz košare kolesa ukradel kuverto z denarjem.

4 V Radovljici so policisti oglobili voznika tovornjaka, ki je po cesti stresal nepravilno naložen tovor.

3 Oškodovanka iz Novega mesta je policiji prijavila, da so ji pravkar ukradli avto. Patrulja je nekaj minut zatem ukradeno vozilo opazila v Bršljinu ter ga začela ustavljati z modro lučjo in sireno. A se je voznik na znake požvižgal. Pohodil je plin in začel nevarno divjati po mestnih ulicah in okoliških vaseh: od Ločne, Žabje vasi, Gotne vasi, mimo Pogancev, Črmošnjic, Iglenika, Dolža, Jugorja, Stranske vasi, Šmihela, Drske, Srebrnič, Češke vasi ... nakar se je pregon ustavil s prometno nesrečo v Podbrezniku, ko se je po vožnji mimo stanovanjskih blokov na koncu zaletel v parkiran osebni avtomobil in kamp prikolico. Ubežnik je večino časa pred tem sicer vozil po levi strani ceste, nevarno prehiteval ostala vozila in ogrožal varnost ostalih udeležencev v prometu. Avto so policisti zasegli in ugotovili, da je 16-letnik ključe vzel doma. Dva policista sta zaradi poškodb potrebovala zdravniško pomoč.

2 V Ankaranu je nekdo iz garderobe podjetja zaposlenemu ukradel denarnico in odšel po nakupih v Italijo. V denarnici je imel oškodovanec tudi dokumente.

1 Novomeški policisti so pridržali 40-letnega domačina, ki se je v gostilni nedostojno vedel, vpil na goste, se prepiral, jim kazal zadnjico in jim v pijačo poskušal naliti razkužilo. Ob prihodu policistov se je spravil še nanje, zato so ga vklenili in odpeljali na hladno. Pri varnostnem pregledu so policisti pri njem našli še v aluminijasto folijo zavito belo praškasto snov, najbrž kokain, ki so jo zasegli in poslali v analizo.