Sosedom strah v kosti nagnali srhljivi kriki

38-letno profesorico zmečkalo »morilsko« dvigalo

R.T.
16. 9. 2020, 17.52
Posodobljeno: 16. 9. 2020, 17.58
Deli članek:

Policija v Bostonu je razkrila identiteto ženske, ki je v ponedeljek umrla v grozljivi nesreči z dvigalom.

Univerza v Bostonu
Carrie O'Connor je pred enim mesecem praznovala 38. rojstni dan.

V soseski Allston v Bostonu, glavnemu mestu ameriške zvezne države Massachusetts, se je v ponedeljek pripetila velika tragedija. Policisti so v dvigalu, ki je obtičalo v prvem nadtropju zgradbe, našli truplo ženske. Umrla je zaradi zadušitve. Sosedje pričajo o srhljivem sosledju dogodkov. »Bilo je grozljivo. Tega nikoli več ne želim slišati, ni šlo za krik. Tega ne znam niti opisati,« je pojasnila soseda Leanne Scorzoni

Zdaj je znano, da je v nesreči umrla 38-letna Carrie O'Connor, sicer profesorica na Univerzi v Bostonu. Kaj se je dejansko zgodilo? Vse okoliščine še vedno niso znane, tragedijo pa preiskuje policija, a je po navedbah lokalnih medije O’Connorjevo »zmečkalo« dvigalo. Scorzonijeva je vedela povedati, da je O’Connorjeva v trenutku tragedije v dvigalo ali iz njega premikala nekakšen večji paket, s katerim naj bi ji nekaj trenutkov prej pomagal tudi eden od sosedov. Sam naj bi nato uporabil stopnice in jo ob tem opozoril, naj bo z dvigalom previdna. »Najprej moraš potegniti vrata, nato vstopiti in končno pritisniti gumb. Vendar če imaš notri kakšno stvar, lahko to zazna senzor,« naj bi ji razložil. »Po njegovem mnenju je to, karkoli je že spravljala notri, sprožilo senzor, dvigalo pa se je začelo premikati,« je dodala Scorzonijev. Drugi poročajo samo o krikih na pomoč, ki da so jih slišali. Pomoč je prišla prepozno, O'Connorjeva je umrla na kraju dogodka. »Slišal sem le daljši krik, stekel na hodnik in videl gospoda, ki je pretresen kričal, jemal sapo in govoril 'mrtva je, mrtva je,'« je za televizijsko postajo Boston 25 News pojasnil eden od sosedov. Po navedbah policije je zaradi travmatične izkušnje v bolnišnici pristala še ena oseba, ki pa ni utrpela telesnih poškodb. 

Morilsko dvigalo trenutno ne obratuje, že davnega leta 1920 zgrajeno zgradbo, vključno z dvigalom, pa naj bi nedavno preverili inšpektorji, ki pa niso ugotovili nepravilnosti. 

O’Connorjeva je na univerzi poučevala francoščino, tam pa naj bi bila zaposlena od leta 2019. Med sodelavci naj bi bila priljubljena, njena strast pa naj bi bila potovanja in kuhalnica. »Nekdaj je dejala, da bi morali kot pogoj za diplomo uvesti tudi potovanje. Niti ne vem, koliko različnih držav je obiskala,« jo je opisala njena mama. O’Connorjeva je 19. avgusta praznovala svoj 38. rojstni dan.