Denar in droga

FOTO: Strel za zastraševanje, potem ko druge grožnje niso zalegle

L.K.
16. 9. 2020, 14.55
Posodobljeno: 16. 9. 2020, 14.57
Deli članek:

Hoteli so denar in drogo.

PU Maribor
Na fotografiji je zaseženo orožje in strelivo.

V četrtek je v popoldanskih urah pred eno od poslovnih stavb v Mariboru odjeknil strel. Strelec, ki je ustrelil v zrak, se je s kraja odpeljal.

Denar in droga

Za kaznivo dejanje ropa po 2. odstavku, 206. člena KZ-1 je zagrožena kazen zapora od treh do petnajstih let, za kaznivo dejanje nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 pa je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do petih let. 

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, sta 43 in 38 let stara moška v družbi 42-letne ženske prišla v stanovanjski blok v Mariboru, da bi 45-letnika z grožnjami, fizično silo, nevarnimi predmeti in orožjem prepričala, da jim izroči denar in drogo. Oškodovancu je uspelo pobegniti iz stanovanja in poklicati pomoč. Osumljenci so kraj zapustili – da bi ga zastrašili, je eden od njih ustrelil v zrak. Nato so sedli v avtomobil in se odpeljali.

Policisti so vse tri izsledili v okolici štajerske prestolnice in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so jim zasegli orožje, strelivo in ostale nevarne predmete, ki so jih uporabili pri kaznivem dejanju.

Moška osumljenca sta v preteklosti že bila obravnavana za kazniva dejanja z elementi nasilja. Oba sta bila ovadena zaradi poskusa ropa, eden še zaradi suma nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Preiskovalni sodnik je zoper oba odredil pripor.