JAGODNI IZBOR

Terenec v kopalnici, v zapor za sendvič?

S.S.
14. 9. 2020, 21.34
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PP Dolenjske Toplice
Posledice prometne nesreče v Malem Lipovcu.

10 V Celju je neznani storilec iz ograjenega rastlinjaka ukradel 20 kilogramov paradižnika.

9 V Gorenjem Globodolu so neznanci iz obore ukradli tri ovce.

8 Pred predorom Dekani je policijska patrulja opazila peško, ki je potem začela skakati po avtocesti, zato so morali zoper njo uporabiti prisilna sredstva. Ker pri sebi ni imela osebnih dokumentov, so jo privedli na policijsko postajo. Tam so ugotovili, da gre za 21-letno državljanko Romunije. Izdali so ji plačilni nalog.

7 Na Jermanki na Bledu so vandali poškodovali električnega pastirja.

6 V Podkraju pri Velenju je neznani storilec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša dve steklenici žganja.

5 Koprski policisti so prejeli prijavo banke, da je samostojni podjetnik z zlorabo dobropisov na POS-terminalu v nekaj dneh banko oškodoval za več kot 40 tisoč evrov. Osumljenec, ki je denar zapravil za športne stave in v spletnem kazinoju, bo kazensko ovaden zaradi zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva. Zagrožena kazen je do pet let zapora.

4 V Šmarjah pri Jelšah se je domačinka prek spleta dogovarjala o nakupu psov in nakazala 400 evrov varščine. Takoj, ko je goljuf prejel denar, je njegov profil postal neaktiven.

3 V Trebnjem so policisti obravnavali medsosedski spor. Moška sta se sprla zaradi vijakov, ki naj bi ostajali na cesti in večkrat predrli pnevmatike. Beseda je dala besedo, na koncu pa so enega od njiju oskrbeli reševalci, ker je dobil udarec v obraz in padel po tleh.

2 Na avtocestnem počivališču pri Novem mestu je moški, menda opit, kupil vino in cigarete. Ko je odšel, so ugotovili, da si je postregel še s sendvičem, ki ga ni plačal. Sedemindvajsetletnika, sicer starega znanca policije, bodo kazensko ovadili.

1 V Malem Lipovcu so policisti obravnavali nenavaden primer, ki se je na srečo končal brez poškodovanih. Dve vozili brez voznikov sta nekontrolirano zapeljali po travnatem bregu navzdol: vozilo znamke Jeep je končalo v kopalnici stanovanjske hiše, ford pa je zapeljal čez škarpo in obtičal nedaleč stran. Iz za zdaj neznanega vzroka je jeep, ki ga je lastnik tam parkiral, ko je prišel domov, zapeljal v pred njim parkiranega forda, nato pa sta oba avta zdrvela po svoje. Policisti so terenca zasegli in zanj odredili izredni tehnični pregled, dabi ugotovili vse okoliščine primera, ki ga obravnavajo kot sum storitvekaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.