Atentat

VIDEO in FOTO: V Beogradu eksplodiral terenec, Stojanoviću naj bi odtrgalo nogo, ni preživel

S.R.
13. 9. 2020, 15.17
Posodobljeno: 13. 9. 2020, 20.45
Deli članek:

V srbski prestolnici je danes odjeknila silovita eksplozija, v kateri je življenje izgubila ena oseba. Šlo naj bi za atentat.

STA
Posledice eksplozije v Beogradu.

V beograjskem naselju Novi Beograd je močno počilo malo po 12. uri. Kot poročajo srbski mediji, je eksplodiral terenec znamke BMW X5, v katerem sta sedela Strahinja Stojanović, znan srbski kriminalec, in neka 45-letna ženska, sicer državljanka Kolumbije. Stojanović, ki so ga hudo poškodovanega prepeljali na urgenco, je poškodbam podlegel. Kolumbijska državljanka naj bi jo odnesla le s poškodbami in travmatično izkušnjo.

STA
Posledice eksplozije v Beogradu.

Očividci poročajo, da so po eksploziji na kraju videli ležati nezavestno osebo, ob njej pa je klečala pretresena ženska, ki je klicala na pomoč, navaja portal Mondo, kjer dodajajo, da naj bi Stojanoviću v eksploziji odtrgalo desno nogo. Ob njem naj bi klečala njegova 45-letna sovoznica. Po poročanju srbskega Blica naj bi šlo za njegovo partnerko Sonjo Suarez Gomez.

Vozilo je eksplodiralo med vožnjo, zato se domneva, da je eksploziv nekdo sprožil na daljavo. Domnevno gre za atentat, to pa ne bi bilo prvič, da so Stojanoviću stregli po življenju. Pod avtomobil so mu eksploziv nastavili že 11. avgusta 2018 v beograjski četrti Galenika. V takratni eksploziji je hude poškodbe staknila takrat 20-letna španska manekenka in njegova družica Olat Bilbao Gonzales.