Bila naj bi mirna in urejena

Tragedija v Salzburgu: osemletno hčerko, ki naj bi jo imela »najraje na svetu,« utopila v kadi

S.R.
12. 9. 2020, 16.03
Posodobljeno: 12. 9. 2020, 16.03
Deli članek:

Očeta ni bilo na spregled, sama pa se je kot kaže soočala z depresijo. Ceno je z življenjem plačala hčerka.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Znanih je več informacij o tragediji, ki se je v sredo zvečer odvila v Salzburgu. Kot smo že poročali, je 42-letna ženska doma ubila svojo osemletno hčerko, nato si je poskušala soditi sama, a je bila neuspešna. 

42-letnica, ki je osumljena umora, trenutno leži na psihiatriji, zaradi duševnega stanja pa je kriminalisti še vedno niso uspeli zaslišati, poroča časnik Kronenzeitung. Je pa zdaj dokončno potrjeno, da je hčerko utopila v domači kadi. Avstrija je še vedno v šoku, splošna javnost pa tako kot njeni znanci ne more doumeti, kako je lahko storila nekaj tako grozljivega. Razloge gre iskati v njenem duševnem zdravju. Kriminalisti sicer še vedno čakajo na izsledke toksikoloških preiskav, s katerimi želijo ugotoviti, ali je bila pod vplivom droge. 

Potem ko je v mnogo prerani grob poslala svojo hčerko, si je prerezala žile na zapestjih, nato pa sama poklicala reševalcev. Ti so prispeli še pravočasno in jo odpeljali v bolnišnico. Njeni znanci so vedeli povedati, da je v Salzburgu živela zadnjih deset let, oče pokojne hčerke pa je bil redko prisoten, z njo naj bi imel na splošno zelo malo stikov. 42-letnica naj bi sicer bila razmeroma mirna ženska, ki je imela »svojo hčerko najraje na svetu,« je pojasnila njena znanka. Bila naj bi urejena, policisti pa v preteklosti z njo niso imelo opravka, a naj bi kazala znake depresije, je še povedala. Na psihiatriji jo trenutno varuje policija.