Reševali so jih skozi strešna okna

FOTO: V nesreči avtobusa na nemški avtocesti poškodovanih 31 oseb

S.R.
12. 9. 2020, 11.51
Posodobljeno: 12. 9. 2020, 11.52
Deli članek:

V avtobusu naj ne bi bilo otrok, huje poškodovani pa tudi naj ne bi bili v življenjski nevarnosti.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Na nemški avtocesti v bližini kraja Wöbbelin v deželi Meklenburg-Pomorjansko se je danes pripetila huda nesreča avtobusa, v kateri se je poškodovalo 31 ljudi, od tega trije huje. Njihova življenja naj sicer ne bi bila ogrožena. Na avtobusu prevoznika Flixbus je sicer sedelo 30 potnikov, prisotna pa sta bila tudi dva voznika. Vse udeležence so preventivno prepeljali v bolnišnico. 

Policija vzrok nesreče še preiskuje, pri čemer proučujejo možnost, da je voznik med vožnjo za trenutek zatisnil oči. 47-letni češki državljan, ki je sedel za volanom, je sicer pojasnil, da so bile vremenske razmere povsem običajne. 

Avtobus naj bi bil na poti iz Prage v Hamburg, pri Wöbbelinu pa je nenadoma zapeljal desno z avtoceste in pristal v obcestnem jarku, kjer se je prevrnil na desni bok. Na kraju je posredovalo večje število gasilcev in policistov, v bližini pa je pristal tudi helikopter, a njegova pomoč nato ni bila potrebna. Potnike so morali sicer reševati skozi strešna okna, do katerih so reševalci splezali z lestvami. Med potniki naj bi bili sicer ljudje različnih narodnosti, a med njimi naj ne bi bilo otrok.