Nasad

FOTO: Policista sokoljih oči v gošči razločila konopljo

L.K.
11. 9. 2020, 12.57
Posodobljeno: 11. 9. 2020, 13.01
Deli članek:

Ogledu nasada je sledila hišna preiskava. Tudi ta je obrodila sadove.

PU Koper
Nasad konoplje

Sežanska policista sta v četrtek med opravljanjem policijskih nalog na območju sežanskega Gaberka v gozdu opazila nasad, v katerem je bilo več plastičnih cvetličnih korit in drugih posod, v katerih so bile posajene sadike konoplje. Ni minilo dolgo, ko se je prikazal tudi mlajši moški; iz njegove drže in ravnanja je bilo mogoče soditi, da je nasad njegov. Policista sta pristopila k njemu in mu odvzela prostost.

PU Koper
Nasad konoplje

PU Koper
Nasad konoplje

24-letnik iz okolice Sežane je tako ostal brez 141 sadik konoplje, visokih od 20 pa do 190 centimetrov. Preiskovalci so mu med hišno preiskavo zasegli nadaljnjih 800 gramov konoplje, ki jo je že pobral iz nasada, in dva kovinska bokserja, ki sodita v kategorijo prepovedanega orožja.

PU Koper
Obrana konoplja

"Policisti bodo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 1. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika), uvedli pa bodo tudi postopek o prekrških zaradi kršitve Zakona o orožju," so sporočili s koprske policijske uprave.